Voor wie het niet weet: al sinds de oudheid wordt ‘de drieslag’ ingezet om iets nadrukkelijk te onderstrepen. Sommigen denken dan aan ‘Veni, vidi, vici, anderen spreken van ‘Heerlijk, Helder, Heineken’, maar ook met ‘Bloed, zweet en tranen’ kan in woorden een boodschap helder, pakkend en overtuigend worden overgebracht. Voor de activiteit van onze sociëteit op woensdag 8 maart gebruiken we dit keer graag de slogan van Schrobbelèr ‘Glimlach, warmte en vriendschap’.
Samen met Rien en Renée van Meel mochten we in de Tilburgse distilleerderij van Schrobbelèr een sfeervolle en bourgondische rondleiding meemaken. Op zowel deskundige als humoristische wijze werden de leden van onze sociëteit meegenomen in de wereld van de bekende kruidenlikeur. Tijdens deze ontdekkingstocht werd niet alleen kennis gemaakt met het verhaal achter Schrobbelèr, maar kon ieder al proevend en ruikend iets meekrijgen van het (geheime) familierecept en de wijze van bottelen van het aangename drankje.
Sinds onze sociëteitsactiviteit weten we dat het brouwsel in de jaren ’70 ontstond in het huisbarretje van een zekere Jan Wassing. Deze geboren en getogen inwoner van Tilburg kon als maagpatiënt niet goed tegen sterke drank, waarop hij net zolang bestaande vloeistoffen, aangevuld met homeopathische middelen, mengde totdat hij iets vond dat zijn maag wel kon verdragen. Het resultaat bleek trouwens ook nog lekker te zijn; een conclusie die alle bezoekers deze ochtend graag beamen.
Maar, buiten het programma vol geschiedenis, informatie over productieprocessen en geheimpjes van Schrobbelèr, mag zeker niet het onderdeel met livemuziek en een gezellig feestje worden vergeten. Geen wonder dat sommige toeristische organisaties in dit verband spreken van ‘Het leukste uitje van Noord-Brabant’. Bij zoiets past dan ook een wedstrijd met de titel ‘Welke smartlap gaan we zingen’. Dat werd met veel enthousiasme gespeeld waarbij de handjes van alle 55+-ers deze ochtend de lucht ingingen.
Na kennismaking, rondleiding en ‘Brabants feestje’ kreeg onze geslaagde activiteit een prima voortzetting en afsluiting met de lunch in Auberge De Moerse Hoeve.
Een goed adres waar opnieuw bleek dat ‘Het leven in het Brabantse land’ nog altijd ok is.
En spraken we hier eerder over ‘de drieslag’ die klonk hier vanuit de keuken ‘Gezond, creatief en verrassend culinair’.Bedankt Rien en Renée met deze activiteit voor maart.
Het zou een mooie titel zijn voor ’n meezinger, maar met ‘Glimlach, warmte en vriendschap’ hebben jullie ook inhoud gegeven aan de belangrijke doelstellingen van onze Sociëteit Contact anno 2023.
P.Ch./08/03